Over ons

Sowiezo Festival staat pas voor de 3e keer op het programma. Maar, waar komt het vandaan? En wie zit er achter dit festival dat in het hartje van Eersel wordt georganiseerd?

Wij zijn Stichting Samenwerkende Carnavalsgroepen Eersel, oftewel Stichting SCE. Wij zijn een stichting die in 2007 is opgericht door 7 verschillende carnavalsgroepen in Eersel. Alle groepen waren actief in het bouwen van grote wagens of grotere loopgroepen. Deze stichting besloot om samen met een festival te organiseren voor Eersel, door Eersel. De naam van dit festival? Kempenfestival! Het Kempenfestival zou naast een tof festival voor Eersel, ook een inkomstenbron voor de carnavalsgroepen moeten worden. Want de grootste reden van het evenement was het er voor zorgen dat de carnavalsgroepen er een centje aan over hielden, zodat er weer een mooie optocht zou zijn in Eersel.

 Na een aantal geweldige edities, vele topartiesten en heel veel mensen vermaakt te hebben met ons evenement ging de interesse steeds meer naar de grotere, buiten dorpse evenement. Hierdoor was de Stichting genoodzaakt om te stoppen met het Kempenfestival.

Ondertussen was de groep al aardig wat vernieuwd. De oudere hadden plaats gemaakt voor wat jong bloed in de organisatie. Zij besloten om nog één keer onder de naam Kempenfestival een evenement te organiseren. Dit werd gehouden in 2015 op het Tien Decemberplein in Eersel. Deze editie was grandioos! We werden overspoeld met positieve en vooral leuke reacties en na heel wat jaren was het ook financieel een gunstig jaar.

Dit bracht ons op een idee.. We gaan sowieso weer een Festival organiseren!

En zo kwam in 2016 de eerste editie van Sowiezo Festival tot stand. Een hele fijne editie waar we hard voor hebben gewerkt. Na een geslaagde tweede editie in 2017, zijn wij blij een derde Sowiezo Festival aan te mogen kondigen. We hebben weer ontzettend ons best gedaan en met de geweldige line-up zit het volgens ons wel goed, we hopen op een vol maar vooral een heel gezellig plein!