Over ons

Sowiezo Festival 2019: 

Een grotere opzet met een nóg muzikaler programma

Op zaterdag 31 augustus 2019 vindt de vierde editie van het gratis toegankelijke Sowiezo Festival plaats op het Tien Decemberplein in Eersel. Na een grandioos jaar met een recordaantal bezoekers van 3000, maakt Stichting S.C.E. zich op voor een nieuwe editie. Sowiezo Festival speelt dit jaar in op de drukte van vorig jaar bij de bar, toiletten en muntenkassa’s door alle voorzieningen te verdubbelen. Het feestelijke én variërende programma bestaat dit jaar o.a. uit: John West , Puinhoop Kollektiv, Arjon Oostrom en Smèrrig Diskjochies. De line up wordt verder aangevuld door: Beatcrooks, Kruzo en bands uit eigen regio. 

Het Tien Decemberplein in Eersel zal op zaterdag 31 augustus 2019 de plek zijn voor de gekste en meest sfeervolle feesttempel van het zuiden. Van 16:00 tot 01:00 worden bezoekers getrakteerd op een afwisselend programma. Sowiezo Festival wordt georganiseerd door Stichting Samenwerkende Carnavalsgroepen Eersel. De opbrengsten van deze avond worden geschonken aan de carnavalsgroepen die zich deze avond inzetten.   

Programma Sowiezo Festival 2019 

Het programma van Sowiezo Festival bestaat zoals elk jaar uit een gevarieerd programma. In de middag zullen Check(Bladel) en de 10-koppige2nd Hand Band(Budel) het festival openen. ’s Avonds kan er meegezongen worden met de smartlappen van John West.Met al meerdere gouden platen op zak voert hij deze zomer de hitlijsten aan met zijn single: ‘Alles wat ik wil’, die hij samen met Lange Frans zingt. Vervolgens zullen de jongens van Puinhoop Kollektivmet de Final Weekend Tour voor de allerlaatste keer in Eersel optreden. De 3 jongens uit Middelbeers en omstreken hebben besloten om vanaf oktober te stoppen met hun dj-collectief. Volk- en feestzanger Arjon Oostomvult de line up verder aan met Smérrig Diskjochies, de resident dj’s van het populaire Smérrig Festival uit Den Bosch. Tot slot kan je een volle lading feest verwachten van Beatcrooksuit het oosten van het land en dj-talent Kruzo. 

Extra bar, toiletten en muntenkassa’s

In 2018 beleefde het Sowiezo Festival een top jaar door een recordaantal bezoekers. Het plein voor het gemeentehuis in Eersel was volledig gevuld en de sfeer was top. Met veel confetti, specials en knallende acts was het grootste openluchtcafé van de Kempen een groot succes. De grote opkomst, waar de organisatie niet op gerekend had, zorgde ervoor dat bezoekers bij de bar en de toiletten langer moesten wachten.  Hier speelt de organisatie van Sowiezo Festival op in door een andere indeling te maken. Hierdoor is er plaats voor twee barren, worden de toiletvoorzieningen verdubbeld en zijn er meer muntenkassa’s. 

Gratis toegang – Mis het niet!

Voor het vierde jaar op rij is het Sowiezo Festival volledig gratis toegankelijk. Daarnaast kan er ook kosteloos gebruik worden gemaakt van de garderobe en de toiletten. Door de drukte van vorig jaar is het verstandig om ervoor te zorgen dat je op tijd komt zodat je niks hoeft te missen.